"akıllı İmalat Projesi" Tübitak Tarafından Destekleniyor
Yerli Üretimi 4. Endüstri Devrimine Entegrasyonunu Hedefleyen Proje Destek Almaya Hak Kazandı
Düzce Üniversitesinin akademik girişimcilerinin içerisinde yer aldığı yapay zekâ tabanlı "Akıllı İmalat Projesi" TÜBİTAK tarafından desteklemeye hak kazandı.
TÜBİTAK, Bireysel Genç Girişim BİGG programı ile genç ve yenilikçi girişimci adaylarının hayallerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda BiGG 2019 yılı 2. Çağrısına 3289 girişimci iş fikri başvurusu yaptı. Bu başvurulardan 1297 girişimci ve 23 uygulayıcı kuruluş 1. Aşama desteği aldı.
TÜBİTAK BİGG programı uygulayıcı kuruluşlarından Düzce Teknopark A.Ş bünyesinde 1. Aşama desteği alan Kastamonu Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Erman Zurnacı, Düzce Üniversitesi Dr. Engin Pak Cumayeri Meslek Yüksekokulundan Öğr. Gör. Dr. Sabri Uzuner, Dr. Öğr. Üyesi Engin Nas ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinden Öğr. Gör. Dr. Yavuz Selim bu önemli projeyi geliştirdi.
Ülkemiz yerli üretim sanayisinin 4. endüstri devrimine entegrasyonunu hedefleyen, yapay zekâ tabanlı yerli yazılım içeren Akıllı İmalat Modülü SMACMOD projesi, TÜBİTAKın düzenlediği 2. Aşama panelleri kapsamında, akademisyenler, sanayiciler ve yatırımcılardan oluşturulan jüri tarafından değerlendirildi ve desteklenmeye hak kazandı.Düzce Üniversitesi, girişimci akademisyenlerini tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.
TÜM KATEGORİLER