Kurtulmuş: Aynı Ortak Hedefe Yürüyen Unsurlar Olmak Zorundayız
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Düzce programı kapsamında Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’yü de ziyaret etti. Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ziyaret sonrası “Düzce Sivil Toplum Buluşması”na da katılan Kurtulmuş, “Sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden beklentimiz şehri ilgilendiren müşterek hedeflerde de ortak görüşlerinizi oluşturabilmek ve siyasetin, karar vericilerin ve şehri yönetenlerin önüne koyabilmenizdir” dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Düzce Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yıl Açılış Töreni’ne katılmak üzere Düzce’ye geldi. Düzce programı kapsamında Düzce Valiliği ve Düzce Üniversitesi Rektörlüğü’nü ziyaret eden Kurtulmuş, yeni akademik dönemin ilk dersini verdi. Dünyadaki gelişmeler, bunların Türkiye’ye ve bölgeye yansımaları üzerine açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, önümüzdeki dönemin en temel özelliğinin çok kutupluluk olacağını ifade ederken, Türkiye’nin de en önemli ülkelerden biri olacağını vurguladı.
Kurtulmuş, akademik yıl açılış töreni sonrası Düzce Belediyesi ziyareti ile programını sürdürdü. Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ziyarette, Başkan Dr. Faruk Özlü tarafından karşılanan Kurtulmuş, şeref defterini imzaladı. Başkan Özlü, makamında ağırladığı Kurtulmuş’a belediyenin çalışmaları ve projeleri hakkında bilgiler aktardı.
ÖZLÜ: ŞEHRİMİZİN GELECEK 50 YILINI DÜŞÜNEREK PROJELER ÜRETTİK
Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi “Düzce Sivil Toplum Buluşması”na da ev sahipliği yaptı. Kurtulmuş’un STK temsilcileri ile de bir araya geldiği programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Türkiye’nin en genç ili olmasına rağmen, Düzce’nin sanayisiyle, ihracatıyla, ticaretiyle, kültür ve turizmiyle Türkiye’nin ve bölgenin parlayan yıldızı olmayı başardığını vurguladı. Düzce’nin birçok kalkınma, gelişme ve sosyal kriterlerde ülkemizin ilk 20 ili arasına yer aldığını kaydeden Özlü, “Elbette bizler de belediyecilik anlayışımızı sadece klasik hizmetlerle sınırlamadık. Belediyelerin şehirlerin lokomotifi olduğu bilinciyle; şehrimizin sadece bugünlerini değil, gelecek 50 yılını düşünerek projeler ürettik. Belediye Başkanı olarak; hemşehrilerime söz verdiğim 100 büyük projeyi tamamlamak için, ekip arkadaşlarımla birlikte büyük bir gayret gösteriyoruz. Düzce’yi her alanda daha da ileriye taşımaya, vatandaşlarımızın memnuniyetini, mutluluğunu, taleplerini ve karar alma mekanizmalarını mutlak surette gözetmeye devam edeceğiz” dedi.
“FİLİSTİN KONUSUNDAKİ ÇABALARINIZI DESTEKLİYORUZ”
“Sayın Cumhurbaşkanımızın ve sizin Filistin konusundaki çabalarınızı sonuna kadar destekliyoruz” diyen Özlü, “Dünyanın kulaklarını tıkadığı, İsrail zulmü karşısında birçok ülkenin ve kesimin sessiz kaldığı bir ortamda; Türkiye’nin sesi tüm mazlumlar için daha da yükselecek, bu ses Ortadoğu’nun barışı ve huzuru için herkese umut olacaktır” şeklinde konuştu. Özlü son olarak, yeni anayasaya ilişkin çabaları yakından takip ettiklerini belirterek, “Türkiye’nin mutabakata dayanan, milli iradeyi esas alan, sivil, özgürlükçü, bütünlük içinde ve anlam birliğini sağlamış yeni bir anayasa ihtiyacı konusundaki hassasiyetinizi paylaşıyor ve destekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Düzce Valisi Selçuk Aslan ise, “Renkli sosyolojisi ve güçlü ekonomisi ile sivil toplumun da aynı şekilde güçlü olduğu Düzce’mizde sizleri misafir etmekten onur duyuyoruz” diye konuştu.
KURTULMUŞ: AYNI ORTAK HEDEFE YÜRÜYEN UNSURLAR OLMAK ZORUNDAYIZ
Ardından kürsüye davet edilen TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ise, sivil toplum kuruluşlarına verdikleri önemden söz ederek, “Biz her zaman Türkiye’de sivil toplumun oldukça güçlü olmasını, sesinin çok çıkmasını, fikirlerini açık bir şekilde ortaya koyulmasını, hatta sivil toplum kuruluşları arasındaki rekabetin de o şehrin ve ülkenin gelişmesi bakımından büyük katkı sağlayacağına inanırız. Bu vesileyle gittiğimiz her yerde değerli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya gelmek, sizleri dinlemek, sizlerin fikir ve görüşlerinize şahit olmak bizim için önemlidir” dedi.
Türkiye’nin önemli bir zaman diliminden geçtiğini anlatan Kurtulmuş, bu süreçte sivil toplum kuruluşlarının üzerine düşen sorumluluğa dikkat çekerek, “Türkiye yüzyılı olarak önümüze koyduğumuz daha büyük hedeflerin, daha güçlü Türkiye’nin oluşması için her birimizin üzerine neler düşüyor bunları gözden geçirmenin ötesinde, aynı zamanda hem bölgemizde hem dünyada yeni bir dönemin başladığı, yeni ve fevkalade hızlı gelişmelerin, değişimlerin yaşandığı bir dönemdeyiz. Onun için imkanlarımızı, fırsatlarımızı, elimizdeki ne var, ne yok bunların hepsini ortaya koymak ve ülke olarak da bu imkanlardan ve fırsatlardan en iyi şekilde yararlanmak mecburiyetindeyiz. Bunu yaparken aynı zamanda, eş zamanlı olarak üzerimize düşen bir başka sorumluluk ülkemizi her türlü tehlikeden, her türlü riskten mümkün olduğunca arındırmaya, uzaklaştırmaya gayret etmektir. Tabi ki bütün bunları yapabilmenin birinci şartı birlik ve beraberlik içerisinde olmaktır. Yani insanların fikirleri farklı olur, sivil toplum kuruluşlarının uğraş alanları farklı olur. Ama biz aynı ortak hedef aynı ortak istikamet içerisinde yürüyen unsurlar olmak zorundayız. Fikirlerimizin farklı olması bizim zayıfladığımız anlamına gelmez. Biliyorsunuz hakikatin kıvılcımları fikirlerin çarpışmasından ortaya çıkar. Fikirlerin çarpışmasından, projelerin, Türkiye’ye bölgeye ilişkin farklı kanaatlerin dile getirilmesinden memnun oluruz. Bizim arzu etmediğimiz şey yıkıcı olmaktır. Yani fikir söylüyorum derken doğruları dile getiriyorum derken yıkıcı olmamak. Karşı taraftakini yok saymamak, ötekileştirmemek ve onları sadece fikirlerimizin rekabet içerisinde olduğu insanlar olarak görmektir. Bu anlamda hele hele farklı toplumsal alanlarda çalışan grupların işbirliği içerisinde hareket etmesi ise bizleri sadece sevindirir. Bu işbirliğinden Düzce’ye ve memlekete hayır geleceğine inandığımız için bundan memnun oluruz. Ayrıca tecrübemiz gösteriyor ki, eğer bir ilde sivil toplum kuruluşu ve ili yönetenler hep beraber, yani cümlenin maksudu bir olur, herkes şehirle ilgili aynı hedefe yönelirse inanın ki sonuç mutlaka alınır. Sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden beklentimiz şehri ilgilendiren müşterek hedeflerde de ortak görüşlerinizi oluşturabilmek ve siyasetin, karar vericilerin ve şehri yönetenlerin önüne koyabilmenizdir” şeklinde konuştu.
“BÜYÜK TÜRKİYE HEDEFİNİN OLMAZSA OLMAZ ŞARTI HER BİR ŞEHRİN GÜÇLÜ OLMASIDIR”
Türkiye Yüzyılı hedeflerinden de söz eden Kurtulmuş, her alanda sözü güçlü, gücü tesirli Türkiye’yi kast ettiklerini kaydetti. “Bölgemizde yaşananları görüyorsunuz. Bu coğrafyada sözünüz güçlü değilse ayakta duramazsınız” diyen Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Orman kanunlarının geçerli olduğu böyle bir ortamda güçlü olmaktan başka çareniz yok. Sadece askeri gücü kast etmiyorum. Ekonomik gücü, kültürel gücü, sanayideki gücünüzü, üretim kapasitenizi, toplumsal gücünüzü, dayanışmanızı, bütün bunların hepsini maksimum seviyeye çıkarmadıysanız, bu orman kanununun geçerli olduğu günümüz dünyasında ayakta duramazsınız. Onun için hep beraber güçlü bir şekilde, milli menfaatlerimiz çerçevesinde birlik ve beraberlik içerisinde yolumuza devam edeceğiz. Herkes nerede bulunuyor olursa olsun, attığı oku aynı istikamete atacak. Herkes ne yapıyorsa, yaptığının en iyisini yapmaya gayret edecek. Milletin hayrına olacak şekilde işlerini gözden geçirecek. Eğer böyle yaparsak Allah’ın izniyle bu coğrafyada fevkalade güçlü bir şekilde yolumuza devam ederiz. Büyük Türkiye, güçlü Türkiye hedefini gerçekleştiririz. Önümüzdeki asrın Türkiye’nin yüzyılı olmasını hayal, hedef olmaktan çıkartır, çocuklarımız ve torunlarımız için gerçekleşen bir çaba haline getiririz. Bunun için yeterli gücümüzün ve imkanlarımızın olduğunu söyleyebilirim. Yeter ki imkanları kullanalım. Yeter ki en önemli imkan olan vaktimizi en iyi şekilde değerlendirelim. Yeter ki önümüzdeki fırsatlardan istifade edelim. Bu anlamda inşallah Düzce’nin sivil toplum kuruluşlarının da bu şehrin daha ileriye gitmesini sağlayacak çalışmalara ortak ve öncü olacağını ümit ediyorum. Ayrıca güçlü Türkiye ve büyük Türkiye hedefinin olmazsa olmaz şartı her bir şehrin güçlü olmasıdır. Onun için her bir şehrimizin potansiyelini en iyi şekilde kullanması ve bu anlamda da tek tek 81 ilimizin gücünün üzerinden güçlü Türkiye’nin oluşması vazifemizdir.”
Düzce Sivil Toplum Buluşması soru-cevap bölümü ile devam etti.
Kültür Merkezi’nde Düzce Belediye Başkanları, MSM’de ise Düzce protokolü ile özel toplantılar da gerçekleştiren Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, akabinde Düzce’den ayrıldı.
TÜM KATEGORİLER