ŞEKER OTO KİRALAMA
10 Ekim 2025
SEÇ SİGORTA LOGO SON

"Şehrimizin değeri artacak”

“Konuralp, karadeniz’in en önemli turizm destinasyonlarından biri olacak”

02 Ekim 2025 Perşembe 19:45
Okunma

“Haftalık 10 bin turist getirmeyi hedefliyoruz”

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Hilton, Ramada, Dedeman ve Radisson SAS otel yatırımları ile şehrin marka değerinin artacağını söyledi. Karadeniz bölgesinin tek antik tiyatrosunun Düzce’de bulunduğunu kaydeden Özlü, haftalık 10 bin turist çekmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, esnaf ziyaretleri sırasında şehre ekonomik kazanç getirecek yatırımlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Özlü beraberinde Başkan Yardımcısı Ayşe Kılıç ile birlikte, Atasayar Teknoloji sahibi Yasin Atasayar’ı iş yerinde ziyaret ederek, firma çalışmaları hakkında bilgi aldı ve yeni model Togg T10F sedan aracını inceledi. Ardından Özelsan Avize sahibi Gökhan Ayvaz’ı ziyaret eden Özlü, burada yaptığı sohbette Düzce’nin turizm vizyonunu anlattı.

Başkan Özlü, uzun süredir Düzce’ye uluslararası zincir otel kazandırmayı hedeflediklerini belirterek şunları söyledi: “En büyük hayalim bu şehirde uluslararası zincir otellerden birinin olmasıydı. Ramada ve Hilton ile görüştüm, olmadı. Şu anda 4 marka otel geliyor; Hilton, Ramada, Dedeman ve Radisson SAS. Bu oteller bittiği zaman şehrimizin değeri artacak.”

Özlü, Düzce’nin iş seyahatleri için tercih edildiğini, ancak konaklamaların çoğunlukla Bolu ve Sapanca’ya kaydığını ifade ederek, “Zincir otellerin açılmasıyla gelenler artık Düzce’de kalacak. Düzce’ye dışarıdan konaklamalı veya günübirlik turist çekebilirsek, şehir ekonomisine ciddi bir katkı sağlayacak” dedi.

“TURİZM MASTER PLANI YAPIYORUZ”

Düzce için bir turizm master planı hazırladıklarını vurgulayan Başkan Özlü, haftalık 10 bin ziyaretçiyi şehre çekmeyi hedeflediklerini söyledi. Konuralp Antik Tiyatro kazılarının tamamlandığını ve restorasyon projesinin bitmek üzere olduğunu belirten Özlü, “Burası Batı Karadeniz’in Aspendos’u olacak. Her hafta etkinliklerle şehre canlılık katacağız. İnsanlar gelsin, görsün istiyoruz” dedi.

Ayrıca bölgeye yeni bir müze kazandırılacağını açıklayan Özlü, “Müze ve antik tiyatro karşılıklı olacak, aralarına da teleferik yapacağız. Böylece burası Karadeniz’in en önemli turizm destinasyonlarından biri haline gelecek. O potansiyeli var çünkü. Karadeniz bölgesinde başka antik tiyatro yok. Bir tek Düzce’de var. Yani, Batı Karadeniz’in Aspendos’u olacak bir yer” diye konuştu.

Başkan Özlü, Düzce’de alışveriş ve ticaret hayatını canlandıracak projeler üzerinde de çalıştıklarını dile getirerek, en az 3 büyük AVM’nin şehre kazandırılacağını söyledi.

Düzce’nin nüfus olarak küçük görünse de potansiyelinin büyük olduğunu belirten Özlü, “Tarih var, doğa var, deniz var, yayla var. Ulaşımı çok kolay bir şehir. 1,5 saatte İstanbul, 2 saatte Ankara’dasınız. Muhteşem bir şey” dedi.

 

SEÇ SİGORTA LOGO SON
Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Şeker Oto Kiralama

TÜM KATEGORİLER

  1. Güncel
  2. Siyaset
  3. Ekonomi ve İş Dünyası
  4. Eğitim
  5. Asayiş
  6. Sağlık
  7. Spor
  8. Sektörel
  9. Kültür Sanat
Düzce Arti Dergisi, Yaşadığınız Kentteki Herşeyin Bir Fazlası.