Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Düzcede faaliyet gösteren basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Düzcede faaliyet gösteren basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.
Rektörlük Çalıştay Salonunda gerçekleştirilen programa; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Düzce Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, Genel Sekreter Hasan Sadi Ateş, İletişim ve Tanıtım Koordinatörü Uzman Duygu Özdemir Cömert ve basın çalışanları katıldı.
Basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayarak sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Üniversitesi açısından 2017 yılının genel bir değerlendirmesini yaptı. 3 fakültesi ve 5 bin öğrencisiyle 2006 yılında kurulan Düzce Üniversitesinin, 14 fakültesi ve 30 bin öğrencisiyle akademik yolculuğunun 11. yılında olduğunu ifade eden Rektör Çakar, 2017-2018 Akademik Yılında yüzde 95 yerleşme oranıyla tercih edilen bir yükseköğretim kurumu olduklarının altını çizdi. Uluslarasılaşmaya çok önem verdiklerini belirten Çakar, Düzce Üniversitesinde 27 ülkeden 336 yabancı uyruklu öğrencinin eğitim gördüğüne işaret ederek yurt dışı bilimsel etkinliklere katılma desteğini de 3 katına çıkardıklarını sözlerine ekledi.
2017 yılında 184 milyon TLlik bütçeyi 2018 yılında 217 milyon TLye çıkardıklarına dikkat çeken Prof. Dr. Çakar, döner sermaye bütçesi dahil toplam 350 milyon TLlik bütçesiyle Düzce Üniversitesinin bir dünya üniversitesi haline geldiğini dile getirdi.
Düzce Üniversitesi Hastanesinin; Başhekim Prof. Dr. Öner Abidin Balbay öncülüğünde, randevu sistemi, hasta karşılama ve geri bildirim alanları gibi birçok konuda yenilikçi çalışmayı hayata geçirdiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, yapımı tamamlanan ve yakın zamanda hizmete başlayacak olan Dr. Talat Bahçebaşı Ek Hizmet Binası ile Hemodiyaliz Ünitesinin %120, Kemoterapi Ünitesinin %66 ve Uyku Laboratuvarı kapasitesinin %350 artacağını ve Acil Servisin yeni hastane binasına taşınacağını vurguladı.
Düzce Üniversitesinin yatırımlarından da söz eden Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, 2017 yılında, Dr. Talat Bahçebası Ek Hizmet Binası, Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi, Ek Yemekhane Binası, Halı Saha ve Tenis Kortları, Düzce Teknopark ve Cumayeri Meslek Yüksekokulu Binasının yapımının tamamladığını söyledi. Tıp Fakültesi Ek Derslik Binası, Sağlık Bilimleri Fakülte Binası, İlahiyat Fakültesi Camii, Kütüphane, Üniversite giriş kapılarının yapımı ve alt yapı çalışmalarının devam ettiği bilgisini paylaşan Çakar, 2018 yılında ise 50 bin metrekarelik Botanik Bahçesi ve 14 bin metrekarelik Spor Bilimleri Fakültesi Binasının ise ihale süreçlerinin başlayacağı değerlendirmesinde bulundu.
Rektör Çakar, son iki yılda Düzce Üniversitesinin; öğrenci sayısını %35, personel sayısını %15, öğretim üyelerine verilen desteği %70, öğrencilere verilen desteği %30, genel bütçeyi %55, hastane performansını %30 ve toplam kapalı alan oranını %20 artırdıklarının altını çizdi.
Düzce Üniversitesindeki yeni uygulamalar hakkında da bilgiler veren Prof. Dr. Çakar, Düzce Üniversitesi öğrencilerinin giyim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, Kızılayın desteğiyle DÜ-Butik mağazası ile üniversitenin kurumsal ürünlerin satışının gerçekleştirileceği DÜ-kkan mağazasını kurduklarını ifade etti. DÜ-Mobil uygulamasını hayata geçirdiklerini söyleyen Rektör Çakar, öğrencilerin hayatını kolaylaştıran DÜ-Kartı da kullanıma sunduklarını dillendirerek 2 bin öğrenciyeücretsiz kurs düzenlediklerini ve Kantin Buluşması adı altında öğrencilerle bir araya geldiklerini sözlerine ekledi.
Açık Kapı Günü ve Rektör Öğrenci Buluşması uygulamalarına devam ettiklerini belirten Rektör Çakar, Düzce Üniversitesinin başarı sıralamalarıyla sunumunu sürdürdü. URAP kapsamında Tüm Üniversiteler Genel Sıralamasında 5 sıra yükselerek ilk 50 içerisinde yer alan Düzce Üniversitesinin, Girişimci ve Yenilikçi Üniversitesi Endeksinde 35. sıra ile ilk 50ye girme başarısı gösterdiğine dikkat çekti. Akademik teşvik bazlı sıralamada 10 sıra birden yükselerek 15. sırada bulunan Düzce Üniversitesinin;İNOVALİG 2017de 971 başvuru arasından 16.lığı elde ettiğini ve dünya çapındaki en yeşil kampüsler arasında ise 619 dünya üniversitesi arasına giren Türk üniversiteleri içerisinde 17. sırada yer alarak Düzceyi gururlandırdığını dile getirdi.
Bölgesel kalkınma odaklı ihtisaslaşma çalışmaları için Düzce Üniversitesine, 73 milyon 247 bin TLlik dev bir bütçe tahsis edildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Çakar, bu bütçenin Düzcenin sürdürülebilir kalkınmasına destek olmak için harcanacağı müjdesini verdi.
Düzce Üniversitesinin akademik birimleriile araştırma merkezlerinin başarıları hakkında da değerlendirmelerde bulunan RektörProf. Dr. Nigar Demircan Çakar, basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak konuşmasını sonlandırdı.
TÜM KATEGORİLER