ŞEKER OTO KİRALAMA
HYUNDAİİ
21 Kasım 2024
SEÇ SİGORTA LOGO SON

Projeler Açık Ve Özgün Olmalı

​​​​​​​Düzce Teknoloji Transfer Ofisi(TTO), Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerine yönelik “TÜBİTAK Projeleri Hazırlama Eğitimi ve BİDEB 2219 Programının Tanıtımı”gerçekleştirdi.

17 Ocak 2018 Çarşamba 19:25
Okunma
Projeler Açık Ve Özgün Olmalı

Düzce Teknoloji Transfer Ofisi(TTO), Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerine yönelik “TÜBİTAK Projeleri Hazırlama Eğitimi ve BİDEB 2219 Programının Tanıtımı”gerçekleştirdi.

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim programında; Düzce TTO-Hibe Projeleri Geliştirme Birimi Sorumlusu Uzman Hande Özer, Düzce Üniversitesi’nden Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özge Tüzün Özmen ve Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Biyosistem Mühendisliği BölümüÖğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selçuk Özmen bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren, Düzce TTO-Hibe Projeleri Geliştirme Birimi Sorumlusu Uzman Hande Özer, Düzce Teknoloji Transfer Ofisi’ni tanıtarak, TTO tarafından verilen; Farkındalık Tanıtım Bilgilendirme, Eğitim (Modül 1), TÜBİTAK ARDEB – MARKA - H2020 - KOSGEB gibi kuruluşların destek programlarından akademisyenleri yararlandırma(Modül2), Üniversite-Sanayi İşbirliği (Modül3), Fikri Sınai Mülkiyet Hakları Yönetimi Lisanslama (modül4), ile Şirketleşme ve Girişimcilik (Modül5) hizmetleri hakkında bilgiler verdi.

Uzman Hande Özer’in sunumundan sonra kürsüye davet edilen Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özge Tüzün Özmen, “TÜBİTAK ARDEB Programlarının Tanıtımı-Proje Hazırlık Süreçleri” başlıklı sunumunda, proje hazırlarken dikkat edilmesi gereken noktaları anlatarak, yapılacak projelerin özgün olması gerektiğinin önemini vurguladı. Proje oluştururken izlenecek yolun ve amacının net olarak açıklanması gerektiğini ifade eden Düzce Üniversitesi öğretim üyesi, projeyi gerçekleştirecek ekibe, iş takvimine ve projenin görsellerle desteklenmesine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Projenin yapılabilir, gerçekçi verilerle hazırlanması gerektiğinin üzerinde duran Doç. Dr. Özge Tüzün Özmen, proje hazırlanırken hakemleri ikna edecek bilgilerin verilmesi gerektiğini ve her projenin bir risk yönetimi olmasının önemini vurguladı.Hızlı destek programı olarak adlandırılan ve 12 aylık bir süre ile verilen 1002 ile bilim insanlarını proje yürütücülüğüne teşvik etmek amacıyla, daha önce hiçbir TÜBİTAK proje yürütücülüğünde yer almamış kişileri destekleyecek 3001 programları hakkında, bilgi ve deneyimlerini katılımcılara aktardı.

Programın son sunumunu gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selçuk Özmen, “TÜBİTAK BİDEB 2219-Yurtdışı Doktora Sonrası Araştırma Programının Tanıtımı ve Proje Hazırlık Süreçleri”ni anlattı.Örnek olarak kendi oluşturduğu projeyi, öğretim üyeleriyle paylaşan Yrd. Doç. Dr. Selçuk Özmen, eğitime gösterilen ilgi ve alakadan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek sunumunu sonlandırdı.

SEÇ SİGORTA LOGO SON
Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Şeker Oto Kiralama

TÜM KATEGORİLER

  1. Güncel
  2. Siyaset
  3. Ekonomi ve İş Dünyası
  4. Eğitim
  5. Asayiş
  6. Sağlık
  7. Spor
  8. Sektörel
  9. Kültür Sanat
Düzce Arti Dergisi, Yaşadığınız Kentteki Herşeyin Bir Fazlası.