malezya’nın Pahang Üniversitesi Heyeti Düzce Üniversitesi’ni Ziyaret Etti
Malezyanın önemli yükseköğretim kurumları arasında yer alan Pahang Üniversitesinden gelen heyet, ikili ilişkileri geliştirmek, ortak projeler yürütmek ve karşılıklı tecrübelerden faydalanmak amacıyla Düzce Üniversitesine bir ziyaret programı düzenledi.
Pahang Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mohd Rosli Hainin, Uluslararası İlişkiler Merkezi Direktörü Doç. Dr. Mohd Azmir Mohd Azhari ve Uluslararası İlişkiler Merkezi Yöneticisi Norul Fadilah Abdullahtan oluşan konuk heyeti, Düzce Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlhan Genç, Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörü Doç. Dr. Uğur Hasırcı ile Düzce Üniversitesi yetkilileri karşıladı.
Konuk heyeti Düzce Üniversitesinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Vekili Prof. Dr. İlhan Genç, Düzce Üniversitesinin uluslararasılaşma konusunda önemli mesafeler kat ettiğine işaret ederek ziyaretin önemine vurgu yaptı. Pahang Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mohd Rosli Hainin ise kendilerine gösterilen yakın ilgi için teşekkürlerini ileterek mesleki eğitim, uzmanlaşma ve değişim hareketleri gibi birçok alanda iş birliklerini geliştirmek istediklerini ifade etti.
Rektörlükte gerçekleşen görüşmenin ardından Çalıştay Salonundaki toplantıya geçildi. Programda, Pahang Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mohd Rosli Hainin, Malezya'da Mesleki Eğitim ve UMP başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.
Pahang Üniversitesinin, Malezyadaki 4 teknik üniversiteden birisi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Mohd Rosli Hainin, Üniversitenin; akademik birimleri, araştırma imkanları, laboratuvarları, dünya sıralamalarındaki başarıları ve kampüs olanakları hakkında bilgiler paylaştı. Uygulamalı mühendislik bilimleri ve mesleki eğitimde yeni bölümler açmak istediklerini belirten Prof. Dr. Mohd Rosli Hainin, bu konudaki tecrübeleri yerinde görmek için Düzce Üniversitesini ziyaret ettiklerini sözlerine ekledi.
Konuk Rektör Vekilinin ardından Düzce Üniversitesi Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörü Doç. Dr. Uğur Hasırcı, Bölgesel Kalkınma Üniversitesi ilan edilen Düzce Üniversitesinin, çevre konusunda Tarımsal Atıkların Endüstriye Geri Kazanımı, sağlık konusunda ise Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp alanındaki katma değerli faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, arıcılık ve tıbbi mantar üretimi faaliyetleriyle bölgesel kalkınmaya önemli boyutta etki eden Düzce Üniversitesinin, akademisyenleri ve bölge çiftçileriyle el ele vererek geliştirdiği örnek yerel kalkınma modeliyle ilgili bilgiler paylaşan Doç. Dr. Uğur Hasırcı, Türkiyenin en büyük Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezinin Düzce Üniversitesi bünyesinde bulunduğunu belirterek bölgesel kalkınmada gelinen noktayı özetledi.
Gerçekleşen ve öngörülen Meslek Yüksekokulu düzenlemeleri ve mesleki eğitime ilk defa yeni ve farklı bir bakış açısı getiren İstihdam Meleği (İS-ME) projesi konusunda da bilgiler aktaran Doç. Dr. Uğur Hasırcı; Düzce Üniversitesi öğrencilerinin henüz öğrencilik aşamasındayken, hedef firmalar ile birebir eşleşerek istihdamını sağlamayı ve sektörlerin nitelikli personel ihtiyacını karşılamayı amaçlayan İstihdam Meleği Projesi ile öğrencilere ve iş dünyasına önemli avantajlar sunulduğunu dile getirdi.
Daha sonra Düzce Üniversitesi Üretim Merkezi ziyaretiyle programlarına devam eden konuk heyete, yine Doç. Dr. Uğur Hasırcı tarafından bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi. Düzce Üniversitesi Üretim Merkezinin; GMP, ISO 9001 ve ISO 22000 Sertifikaları ile ilk Helal Sertifikasını teslim alarak, evrensel standartlarda üretim yeteneğini belgelendirdiğini belirten Doç. Dr. Hasırcı, Merkezde; Düzce Üniversitesinin yeni markası olan Univera logolu tüm ürünleri, sadece Düzce Üniversitesi uzman personeli eliyle ürettiklerini dile getirdi. Endüstriye nitelikli fason üretim hizmeti de verdiklerinin altını çizen Hasırcı, Üretim Merkezinde ayıca Düzce Üniversitesi koordinatörlüğünde bölge halkı tarafından üretilen tıbbi bitki, tıbbi mantar ve arıcılık ürünlerinin, katma değerli nihai ürüne dönüştürüldüğünü de vurguladı.
Üretim Merkezi ziyaretinin ardından Düzce Üniversitesinin Yığılcadaki Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezini (DAGEM) de ziyaret eden Pahang Üniversitesi heyeti, burada Arıcılık Programı Öğr. Gör. Tuğçe Çaprazlının, Merkezin faaliyetleriyle ilgili sunumunu dinledi. Ziyarette, Yığılca Belediye Başkanı Rasim Çam da yer aldı. Bölge ve ülke arıcılığının geliştirilmesi ve sektörde yaşanan sorunların çözümüne katkı sağlanması konusunda sayısız faaliyette bulunan DAGEMin, hem bilimsel, hem de sosyo-ekonomik konularda projeler üretmeyi öncelikli hedefi olarak belirlediğini söyleyen Öğr. Gör. Tuğçe Çaprazlı, Merkezde moleküler temelli araştırmalar ile arı biyolojisi, arı ıslahı, arı ırkları, arı hastalıkları, arı ürünleri, arıcılıkta kullanılan modern ekipmanların geliştirilmesi ve arıcı eğitimi ile ilgili yürüttükleri projelerden örnekler verdi. DAGEMin ürettiği bal, propolis, polen ve arı sütü gibi ürünlerin DAGEM tescilli markasıyla tüketicilerle buluştuğunu da dillendiren Çaprazlı ve DAGEM ekibi, Arıcılık Programı hakkında da konuk heyeti bilgilendirerek uygulama sahalarıyla ilgili bilgiler verdi.
Son olarak Düzce Meslek Yüksekokulunu ziyarete den konuk heyete Düzce Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ali Etem Gürel, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Hüseyin Aydın, Öğr. Gör. Seymen Çiftçi ile Öğr. Gör. Aysun Şahin ve akademisyenler tarafından Düzce Meslek Yüksekokulu ve IS-ME Projesi Entegrasyonu konusunda bilgiler paylaşıldı. Ülkemizin çeşitli sektörlerine yönelik bilgili, nitelikli ve donanımlı ara elaman yetiştiren Düzce Meslek Yüksekokulunun atölye ve laboratuvarını da ziyaret eden Pahang Üniversitesi heyeti, Düzce Üniversitesindeki mesleki eğitim hakkında bilgiler alarak ziyaret programlarını tamamladı.
TÜM KATEGORİLER