Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Yönetim Kurulu, Kazı Alanını Ziyaret Etti
Batı Karadenizin en eski yerleşim yeri olan ve halk arasında 40 Basamaklar olarak adlandırılan Prusias ad Hypium Antik Kent kazı alanınıDüzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş ve Fakülte Yönetim Kurulu Üyeleri ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş ve Fakülte Yönetim Kurulu üyelerine;kazı çalışmalarında görev alan Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Emre Okan ve Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Bilir çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Kazı alanını gezen Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) başlattığı Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında çevre ve sağlık alanında bölgesel kalkınmaya destek verdiğini hatırlattı. YÖKün belirlediği projelerinharicinde deDüzce Üniversitesinin gerçekleştirdiği çeşitli projelerle bölgesel kalkınmaya her zaman destek olduğunu ifade eden Prof. Dr. Uğraş, yürütülen kazı çalışmalarının da bunlardan bir tanesi olduğunu dile getirdi.
Bölgemizin ve Şehrimizin Turizmi Açısından Çok Büyük Öneme Sahip
Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinin yönetim kurulu toplantısı olduğunu ve toplantı sonunda Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte kazı alanını ziyaret etmek istediklerini söyleyen Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, kazı çalışmalarında Fen Edebiyat Fakültesi Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Emre Okan ve Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Bilirın aktif olarak görev aldıklarını ifade etti.
Antik tiyatronun, bölgemizin ve şehrimizin turizmi açısından çok büyük öneme sahip olduğuna vurgu yapan Uğraş, bu eserin; geçmişin, tarihin izlerini ortaya çıkarması açısından da ayrıca bir öneme sahip olduğunun altını çizdi.Ayrıca kazı çalışmalarınınDüzce Üniversitesi,Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Düzce Belediyesinin iş birliğinde yürütüldüğü bilgisini paylaştı.
Her Şey Planlandığı Gibi Giderse 3 Yıl İçerisinde Tiyatro Restore Edilir Hale Gelecek
Kazı çalışmalarında aktif görev alan Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Emre Okan ise yaptığı açıklamada; Prusias ad Hypium Antik Kentinde kazı çalışmalarının 2013 yılından beri Kültür ve Turizm Bakanlığı izniyle Konuralp Müzesi Başkanlığında, Düzce Üniversitesinin,Düzce Belediyesinin ve Türk Tarih Kurumu Başkanlığının destekleri ile devam ettiğini söyledi.
Bu kadar desteğin olmasının işlerini kolaylaştırdığını ifade eden Doç. Dr. Emre Okan, kendilerine destek olan herkese teşekkür ederek, herkesin ve her kurumun desteklerini beklediklerini ifade etti.
Tiyatro sahasında 3 alanda çalışmaların yürütüldüğünü söyleyen Emre Okan, bir tanesinin tiyatronun doğusunda en alt kaveyanın basamaklarının bulunduğu alanda, batı bölümünde üst kaveyaya çıkan koridorun bulunduğu alanlarda çalışmalar yapılırken, kuzeyde ise; orta kaveyanın hatlarının takip edildiği bilgisini paylaştı. İşçi sayısının artacağını da dile getiren Doç. Dr. Emre Okan, her şey planlandığı gibi gitmesi halinde, tiyatronun 3 yıl içerisinde restore edilebilir hale getirilebileceğini, destekleri için başta Düzce Belediyesi Başkanı Dr. Faruk Özlü olmak üzere herkese teşekkür etti.
TÜM KATEGORİLER