ŞEKER OTO KİRALAMA
HYUNDAİİ
24 Kasım 2024
SEÇ SİGORTA LOGO SON

Hastalarımız Güvensizlik Hissetmesin

Düzce'de kalp krizlerine bağlı ölümler ve hastanelerle ilgili iddialarla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

18 Eylül 2019 Çarşamba 22:59
Okunma
Hastalarımız Güvensizlik Hissetmesin

Düzce'de kalp krizlerine bağlı ölümler ve hastanelerle ilgili iddialarla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Son dönemde Düzce’de kalp krizi sonucu yaşanan ölümlerin ardından sosyal ve ulusal medyada yer alan haberler üzerine bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay ve Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Dr. Osman Kayapınar’da açıklamalarda bulundu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, “Düzce Devlet Hastanesinde anjiyo yapılmıyor” ididalarına açıklık getirdi.  Yılmaz, 3. Basamak sağlık kurumu olan üniversite hastanesinde anjiyo işleminin yapılabildiğini ifade etti. Devlet Hastanesinde anjiyo yapılamaması ile ilgili de şunları söyledi:  Bakanlık illerde Kalp Merkezi yapılabilmesi için ruhsatlandırma yaparken ilin nüfusunu, büyük illere yakınlığını, ildeki diğer sağlık kuruluşlarının durumun dikkate alıyor. Kaynakların etkin kullanımı açısından böyle bir uygulama gerçekleştiriliyor. Bakanlık bünyesinde faaliyet gösteren Bilimsel Kurulun belirlediği Kalp Merkezi kriterleri var. Bu kriterlere uygun olarak ilde kalp merkezi konuşlandırılıyor. Dolayısıyla Düzce Devlet Hastanesinde Anjiyo yapılmıyor iddiaları ile ilgili şunu söyleyebilirim. Üniversite Hastanemizde bu işlem yapılmıyor olsaydı biz anjiyo yapıyor olacaktık. 3. Basamak sağlık kurumu olan üniversite hastanemizde anjiyo işlemi yapılabiliyor. Sağlık Bakanlığı Düzce’yi bir bütün olarak görüyor. Bu anlamda nerede eksik görülürse oraya müdahale ediliyor. Her zaman daha iyisi vardır"

Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, yeni anjiyo cihazının alımının birkaç ay içerisinde gerçekleşeceğini kaydederek “Hastanemizde 2001 yılından bu yana anjiyo işlemi gerçekleştiriliyor. 2001 yılında alınan cihaz ile 2009 yılına kadar hizmet verdik. 2009 yılında yeni cihaz alındı. 2017 yılında da yeni bir cihazın alınması için Sağlık Bakanlığı’na başvurduk. Bu işler uzun zaman gerektiriyor. Bu cihazlarda yaklaşık 3,5 – 4 milyon değerinde maliyetli cihazlar. Yeni cihaz için mali kısım halledildi. Bir kaç ay içerisinde alımı yapılacak. Bizde kamuoyu ile paylaşacağız. Ayrıca yeni cihazı aldığımızda eskisinin kullanımına da devam edilecek” diye konuştu.

5 UZMAN 2 ASİSTAN GÖREV YAPIYOR

5 uzman, 2 asistan hekimin serviste hizmet verdiğini belirten Balbay  yılda ortalama 2 bin 500 anjiyo işleminin yapıldığını dile getirerek “5 uzman kardiyoloğumuz, 2 tane de asistanımız görev yapıyor. Rakamsal verilere bakıldığında 2015 yılından 2019 yılına kadar hastanemizde 10 bin 225 anjiyo işlemi yapılmış. Yani yıllık ortalama 2 bin 2 bin 500 civarında anjiyo işlemi gerçekleştiriyoruz. Şuanda cihazımız faal durumda. Bazen bir takım sakıntılar olabiliyor” dedi.

HASTALARIMIZ GÜVENSİZLİK HİSSETMESİN

Balbay olağan üstü haller dışında mevcut anjiyo cihazının faal ve çalışır durumda olduğunun altını çizerek “Olağanüstü haller dışında bizim anjiyo cihazımız kullanıma uygun. Şuanda da faal durumda. Sadece Düzce’den farklı illere sevkler olmuyor. Bolu’dan, Zonguldak’tan, Ereğli’den de bize sevkler oluyor. Baktığınızda sadece 2019 yılında  bin 251 anjiyo işlemi yapmışız. Bunlardan 730’u stent, 77’si balon. Bu haberler ile Düzce’de üniversite hastanesine karşı bir güvensizlik oluştu. Lütfen hastalarımız kendilerini güvensiz hissetmesinler. Biz hastanede olağan üstü durumlar yaşanmadığı sürece anjiyo işlemini gerçekleştiriyoruz.”

BAZILARININ DA KALBİ DÜZCE’DEN GİDİYOR

Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Dr. Osman Kayapınar , kalp rahatsızlarına yapılan müdahelelerle ilgili bilgiler verdi. Osman Kayapınar, “Düzce kalpten gidiyor diye bir kampanya başlatılmış. Bazılarının da kalbi Düzce’den gidiyor. Bunu da dikkate alın lütfen. Bizde anlayış bekliyoruz” dedi.     Akut kalp rahatsızlıklarının sık görülen durumlar olduğunu belirten Dr. Osman Kayapınar, "Akut durumlarda hastaya acil müdahale yapılması gerekiyor. Bunun ortalama süresi 90 dakika. Biz hastanemizde ortalama 24 dakikada bu tür vakalara müdahale edebiliyoruz. Fakat bazen elimizde olmayan bazı teknik durumlar gelişebiliyor. Akut kalp rahatsızlıkları bazen ölümle de sonuçlanıyor. Biz yapılabilecek her türlü müdahaleyi yapıyoruz. Ben 2011 yılında Düzce’de göreve başladım. O günden bu yana 7/24 hizmet veriyoruz. Yaşanan ölümlü vakalarda bizim de canımız yanıyor. Bizi sadece doktor olarak düşünmeyin. Aynı zamanda hasta yakınıyız. Bizim ailemizde de insanlar benzer sorunlar yaşıyor. Elimizde bir sihirli değnek yok. Keşke olsaydı. Benim buradan iki kez gitme fırsatım oldu. Ancak kalbim kal dedi. Düzce kalpten gidiyor diye bir kampanya başlatılmış. Bazılarının da kalbi Düzce’den gidiyor. Bunu da dikkate alın lütfen. Bizde anlayış bekliyoruz " ifadelerini kullandı.

SEÇ SİGORTA LOGO SON
Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Son Dakika
Şeker Oto Kiralama

TÜM KATEGORİLER

  1. Güncel
  2. Siyaset
  3. Ekonomi ve İş Dünyası
  4. Eğitim
  5. Asayiş
  6. Sağlık
  7. Spor
  8. Sektörel
  9. Kültür Sanat
Düzce Arti Dergisi, Yaşadığınız Kentteki Herşeyin Bir Fazlası.