Düzce Üniversitesinin Çevre ve Sağlık Alanlarındaki İhtisaslaşma Çalışmaları Gönüllü Ekiplerin Katılımıyla Daha da Gelişiyor
Düzce Üniversitesinde, Çevre ve Sağlık Alanlarındaki İhtisaslaşma Programına yönelik yönetim modelinin geliştirilmesi ve gönüllü ekip üyelerinin katılımının sağlanması amacıyla bir toplantı gerçekleştirildi.
Rektörlük Çalıştay Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, öğretim üyeleri ve Koordinatörlük uzmanları katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, 2016 yılının Ekim ayında Yükseköğretim Kurulu ve Kalkınma Bakanlığı tarafından başlatılan Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması ProjesindeDüzce Üniversitesinin 5 pilot üniversite arasında yer alma başarısı gösterdiğini ifade etti. Kalkınma Bakanlığı ve YÖKün, çevre ve sağlık alanlarında desteklenecek olan Düzce Üniversitesinden, alt kırılım ve odaklanma alanlarını belirlemesini istediğini dile getiren Rektör Çakar, birimler, bölgenin aktörleri, YÖK ve Kalkınma Bakanlığı ile yaptıkları görüşmeler sonucu; çevre konusunda Tarımsal Atıkların Endüstriye Geri Kazanımı alanını, sağlık konusunda ise Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp alanını alt kırılım olarak belirlediklerini sözlerine ekledi.
Sağlık alanında tıbbi bitki yetiştiriciliği ve sağlık turizmi, çevre alanında ise tarımsal atıklardan katma değerli ürün üretimiyle bölgeye dokunmak istediklerini belirten Prof. Dr. Çakar, Düzce Üniversitesininhem insan kaynağı hem de araştırma kapasitesi ile projenin başarıyla yürütülmesi açısından avantajlı noktalarınınolduğunu söyledi.
Çevre ve Sağlık Alanlarındaki İhtisaslaşma Programı için yönetim modeli oluşturduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, projenin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi amacıyla Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörlüğünü kurduklarını belirterek Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Tarımsal Atıkların Endüstriye Geri Kazanımı Uygulama ve Araştırma Merkezinin çalışmalarına başladığını dillendirdi. Projenin kolektif ve disiplinler arası bir alan olduğuna işaret eden Rektör Çakar, çalışmaları daha fazla yaymak ve zenginleştirmek adına bu toplantıyı düzenlediklerini söyledi.
Düzce Üniversitesi Rektörünün ardından bir konuşma gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, şu ana kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgiler paylaştı. Gönüllülük esası üzerinden yürümek istediklerini ifade eden Prof. Dr. Uğraş, projeye çekirdek bir ekiple başladıklarını sözlerine ekledi. Biz kavramını çok önemsediklerine dikkat çeken Uğraş, gönüllü öğretim elemanlarıyla proje ekibini genişletmek istediklerinin altını çizdi. Yönetim modeli kapsamında ekip koordinatörlüklerinin oluşturulduğunu söyleyen Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, ekiplerin yapacağı iş paketlerinin belirlendiğini ifade ederek daha sonra iş paketlerinin yürütülme aşamasına geçileceği bilgisini aktardı. Projede akademik çalışmalardan ziyade ürün üretimi üzerine yoğunlaşacakları vurgusunda bulunan Uğraş, öğretim elemanlarından gelen soruları cevaplandırdı.
Öğretim elemanlarına yönelik düzenlenen program, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.
TÜM KATEGORİLER