Duayen isimlerin ve alanında uzman konukların katılımıyla iletişime yeni bir soluk getiren #iletişimekimi etkinlikleri sona erdi.
Duayen isimlerin ve alanında uzman konukların katılımıyla iletişime yeni bir soluk getiren #iletişimekimi etkinlikleri sona erdi.
Düzce Üniversitesi tarafından düzenlenen ve iletişim kavramına farklı bakış açıları kazandıran #iletişimekimi Bireysel Kurumsal Toplumsal İletişim Paylaşımı Platformunun son gününde; ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Zafer Algöz, Yazar Can Yılmaz ve İnkılap Kitabevi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Bozkurt konuk oldu.
Program, Hayal Meal tiyatro ekibinin gösterisi ile başladı. Yaklaşık 10 yıllık bir geçmişe sahip olan konuk ekip, farklı içerikteki oyunlarla başarılı bir tiyatro performansı sergileyerek Düzce Üniversitesi öğrencilerine eğlenceli anlar yaşattı.
Tiyatro gösterisinin ardından İnkılap Kitabevi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Bozkurtun moderatörlüğünde ki söyleşiye geçildi. Düzce Üniversitesinde düzenlenen #iletişimekimi etkinliklerini ilgiyle takip ettiğini belirten Ahmet Bozkurt, faydalı ve güzel sunumlara ev sahipliği yaptığı için Düzce Üniversitesine teşekkür ederek sözü Yazar Can Yılmaza bıraktı.
İletişimi hikayecilik açısından değerlendiren Can Yılmaz, yazarın kendi içinde başlayan iletişiminin, hikayeye katılan kahramanlarla devam ettiğini ifade ederek yazılanların kitap haline gelmesiyle bu kez kitabın okurla iletişim sağladığına işaret etti. Son zamanlarda edebiyatın kolay bir iş şeklinde algılandığını dile getiren Yılmaz, bunun doğru olmadığını söyleyerek dönemin iletişim biçimlerinden örnekler verdi.
Yazının icadı ve teknolojiyle çok gelişen iletişimin, emojilerle duvar yazılarına döndüğüne dikkat çeken Can Yılmaz, bu anlamda iletişimin geriye gittiğini belirtti. Yazarın okurla sosyal medya üzerinden iletişiminin, kendisi açısından çok değeri olmadığını dillendiren Yılmaz, okurlarla iletişimi kitap fuarlarında sağladığını ve bu söyleşilerde kitapların değerlendirmelerini yaptıklarını sözlerine ekledi. Zaman zaman yaptığı espriler ve samimi üslubuyla katılımcılarla keyifli bir sohbete imza atan Can Yılmaz, yazdığı kitapların serüvenini paylaşarak sözlerini sonlandırdı.
Usta tiyatrocu ve başarılı sinema sanatçısı Zafer Algöz ise söyleşisinde, teknoloji sayesinde iletişimin hayal bile edilemeyecek bir noktaya geldiğini ifade ederek günümüz iletişiminin, bilgiye hızla ulaşmada çok faydaları olduğu kadar insanları bireyselliğe ittiğinin de altını çizdi.
Tiyatronun insanlığın varoluşundan itibaren süre gelen bir sanat olduğunu söyleyen Algöz, ancak son dönemde tiyatronun negatif anlamda değerlendiriliyor olmasından üzüntü duyduğunu ifade etti. Tiyatrodaki en güzel tarafın seyirciden anında alınan olumlu bir geri bildirim veya alkış olduğuna dikkat çeken usta oyuncu, bir ülkenin gelecek kuşakları yetiştirme anlamında en büyük değerinin tiyatro olduğunu vurguladı. Tiyatronun, sinema veya dizi filmden farklı olarak canlı performansa dayandığını belirten Zafer Algöz, yazmış olduğu kitaplarla ilgili anılarını anlatarak konuşmasını noktaladı.
Düzce Üniversitesi öğrencilerinin sorularıyla devam eden söyleşinin sonunda, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin tarafından konuklara, Düzce Üniversitesi #iletişimekimi Değer Ödülleri takdim edildi. Söyleşinin ardından Zafer Algöz ve Yazar Can Yılmaz öğrenciler için kitaplarını imzaladı. Ayrıca davetli konukların fotoğraflarının yer aldığı sergi de katılımcıların beğenisine sunuldu.
Birbirinden değerli konukların katılımıyla düzenlenen #iletişimekimi Bireysel Kurumsal Toplumsal İletişim Paylaşımı Platformu, beş gün devam eden programların ardından sona erdi.
TÜM KATEGORİLER