Düzce Üniversitesi Bölgesel Kalkınma Odaklı Çalışmaların Tanıtım Programında Düzce Belediye Başkanını ve Belediye Meclis Üyelerini Ağırladı
Düzce Üniversitesi Bölgesel Kalkınma Odaklı Çalışmaların Tanıtım Programında Düzce Belediye Başkanını ve Belediye Meclis Üyelerini Ağırladı
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Üniversitesinin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında çevre ve sağlık alanlarında yapılan çalışmalara yönelik tanıtım programında; Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Belediye Meclis Üyeleriyle bir araya geldi.
Rektörlük Çalıştay Salonunda gerçekleştirilen programa; Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. İdris Şahin, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney, Belediye Meclis Üyeleri ve öğretim üyeleri katıldı.
Düzce Üniversitesinin başarıları ve akademik faaliyetleriyle ilgili bilgiler paylaşarak konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Üniversitenin; Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında sağlık ve çevre alanlarında destekleneceği müjdesinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmasının gururunu yaşadıklarını ifade etti.
Yükseköğretim Kurulunun başlattığı projede 100 devlet üniversitesi içerisinden beş üniversite arasına girme başarısı gösteren Düzce Üniversitesinin, Kalkınma Bakanlığı ve YÖK ile yaptığı istişareler sonucunda çevre konusunda Tarımsal Atıkların Endüstriye Geri Kazanımı alanının, sağlık konusunda ise Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp alanının belirlendiğini sözlerine ekledi.
Tarımsal Atıkların Endüstriye Geri Kazanımı projesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Rektör Çakar, Bölgemiz, tarımsal açıdan bereketli topraklara sahip. Fındık, pirinç, patates ve kivi gibi ticari anlam ifade eden ürünlerimiz var. Proje ile fındık başta olmak üzere, tarımsal atıkları katma değerli endüstriyel ürünlere dönüştürmek istiyoruz. şeklinde konuştu.
Sağlık konusunda ise bölgenin zengin bitki çeşitliliği, arıcılık potansiyelinin varlığı ve ülkemizde geleneksel tıp alanında kümelenmiş bir merkez bulunmaması sebebiyle Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp alanının belirlendiğini söyleyen Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, apiterapiden fitoterapiye, hipnozdan akupunktura kadar birçok uygulamayla bu alanda marka şehir olmak istediklerini vurguladı. Çiftçilerin ve turizmcilerin uzmanlık alanıyla ilgili eğitileceğini dile getiren Prof. Dr. Çakar, ticarileşme potansiyeline sahip çalışmalarla sanayicileri buluşturmayı amaçladıklarını söyleyerek projenin bölgenin refahında artış sağlaması temennisinde bulundu.
Programda konuşan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, sağlık ve çevre alanlarında ihtisaslaşma çalışmalarından dolayı Düzce Üniversitesini tebrik etti. Projenin Düzcenin gelişimi açısından büyük önem teşkil ettiğini belirten Keleş, çalışmaların bölgeye ekonomik katkı sağlaması için kamu kurumlarının, özel sektörün ve sivil toplum kuruluşlarının ortak hareket etmesi ve destek olması gerektiğine dikkat çekti. Proje eğitimleri için Belediyeye ait tesislerin Düzce Üniversitesine tahsis edilebileceği ve bu tesislerin tadilatı konusunda da destek olabileceklerini dillendiren Mehmet Keleş, projenin Düzcenin kalkınmasına vesile olacağının altını çizdi.
Program sonunda Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzceye ve bölgeye yönelik Düzce Üniversitesinin akademik çalışmalarının yer aldığı Düzceye Değer adlı kitabı Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleşe hediye etti.
TÜM KATEGORİLER