ŞEKER OTO KİRALAMA
HYUNDAİİ
24 Kasım 2024
SEÇ SİGORTA LOGO SON

Düzce Tso'da 1 Yıl Değerlendirildi

Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, 1 yıllık süreçte gerçekleşen faaliyetleri katılımcılara aktardı.

09 Nisan 2019 Salı 11:39
Okunma
Düzce Tso'da 1 Yıl Değerlendirildi

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nda geçtiğimiz bir yılda gerçekleşen faaliyetler Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Meclis Başkanı Ahmet Dertli, Meclis Üyeleri, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aslıhan Akbal Tüysüz, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ahmet Serdar Erdem, Kadın ve Genç Girişimciler Kurullarının İcra Komitelerinin de katılımlarıyla gerçekleştirilen basın toplantısında değerlendirildi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, 1 yıllık süreçte gerçekleşen faaliyetleri katılımcılara aktarırken, yeni dönemde planlanan etkinlikler hakkında da bilgiler verdi. Şahin konuşmasında; " Göreve geldiğimiz 1 Nisan 2018 tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde oda olarak önemli mesafeler kat ettik. 223 kişi ve kurumu odamızda ağırladık. Misafirlerimiz arasında ilimize yatırım yapmak isteyen iş insanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda üyemiz yer aldı. Abigem, Marka, Düzce Teknopark, TOBB Konseyi, ICC gibi kuruluşların yönetiminde yer alarak ilgili kuruluşların düzenlediği toplantılara odamız adına katılım sağladık. 44 Yurt içi ve Yurt dışı toplantısına Yönetim Kurulu Başkanı olarak katılım sağlayarak bu platformlarda Düzce'yi tanıtma, ilimize yatırımcı çekme noktasında girişimlerde bulunduk.
Odamız meslek komitesi ve komisyonlarımız 48 ayrı program gerçekleştirdi. Yine odamızda gerçekleşen çeşitli konulardaki 90 programa meclis üyelerimiz, komite üyelerimiz ve diğer paydaşlarımızla katılım sağladık. İçinde kandil, bayram, kamusal duyuruların da bulunduğu 47 konuda odamız web sayfası aracılığıyla duyurular gerçekleştirdik.
1 yıl içinde 30 eğitim ve seminere ev sahipliği yaparak üyelerimizin bu konudaki taleplerine karşılık vermeye gayret ettik.
1 yıl içinde gerçekleşen yaklaşık 500 programda yer aldık, bu programlarda kendimizi ifade etmeye çalıştık. 500 etkinliğin içinde; çok sayıda yatırımcıyla temas kurarak ilimizin avantajlarını kendilerine aktardık. İlimizin turizm, tarım ve sanayi alanlarında güçlenmesi için hem kamusal alanlarda hem de iş insanlarıyla çeşitli diyaloglar kurarak amacımızı dillendirdik.
Gelinen noktada amaçlarımıza yönelik bazı somut adımlar da attık;
Türkiye'nin vizyonuna uygun ihracat aşamalarına ulaşabilmesinin en önemli ve en kısa yolu yüksek katma değerli üretime verilecek destek. Bu kapsamda Türkiye'de odalar bünyesinde bir ilk olan Bilim ve Teknoloji Komisyonunu kurduk. Komisyonumuza Düzce Teknopark'ın içerisinde bir alan tahsis ederek, komisyondaki öğrencilerimizin ve iş insanlarımızın bu alanda çalışmalarını yapabilmelerine olanak sağladık. Proje sahibi gençlerimize ilerleyen süreçlerde melek yatırımcı konularında destekler sağlayacak, projelerinin gelişimi için kendilerine mentörlük katkısı vereceğiz.
Yıl içerisinde yapmış olduğumuz görüşmeler ve çalışmalar neticesinde Üniversitemiz ile koordinasyonumuzu güçlendirdik. Sağ olsun Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar hocamız hemen her talebimize olumlu yanıt vererek bizlerin hareket alanını güçlendirmektedir. Kendileri ve üniversitemizin ilgili birimleriyle tam koordineli şekilde projelerimizi geliştirmeye devam ediyoruz.
Üniversitemiz bünyesinde geliştirilen Tıbbi Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği konusuna da azami destek veriyoruz. Alternatif tıp alanında kullanılan bu aromatik bitkiler Düzce'de belirlenen pilot bölgelerde yetiştirilerek Dü Life markası altında son kullanıcıya ulaştırılıyor. Bunun haricinde yine birçok toptan satış da yapılıyor.
Yine üniversitemiz bünyesindeki DÜBİT'in de katkılarıyla Düzce Kabağı'na coğrafi işaret kazandırmaya çalışıyoruz. Bilindiği üzere artık zincir marketler ve diğer zincir alıcılar coğrafi işareti olmayan ürünleri almıyor. Bu nedenle de Düzce Kabağını markalaştırmaya, kabaktan elde edilen ürünleri de ticarileştirmeye çalışıyoruz. Bu noktada üyelerimizden Funny Gıda Pazarlama da bizlere önemli katkılar veriyor. Düzenlediğimiz programlarla, ulusal medyadaki bazı programlardaki sunumlarla Düzce Kabağının bilinirliğini arttırmaya çalışıyoruz.
Sayın Valimizle birlikte özellikle Katar ve Ürdün'deki temaslarımızda Düzce'ye yatırım çekmek, Düzceli iş insanlarımızın orada ticaretini geliştirmek adına adımlar attık. İlimizi, yatırım fırsatlarını kendilerine aktardık. Bu ziyaretlerimizde bizleri yalnız bırakmayan Valimiz Dr. Zülkif Dağlı'ya teşekkür ediyoruz.
Odamız şu an C Grubu akreditasyona sahip. Biz oda olarak bunu ilk etapta B'ye daha sonra da A sınıfına geçirmeyi hedefledik. Kendi içimizde swot analizimizi yaparak eksiklerimizi belirledik. Çalışanlarımızla gerekli toplantıları düzenledik. ilk değerlendirme sürecindeki hedefimiz B sınıfı oda olmak. Bu yoldaki en önemli adımlardan biri de yerel fuar düzenlenmesi idi. Biz de başta Düzce Valiliğimiz olmak üzere diğer paydaş kurumlarımızla birlikte ilk Düzce Fuarını düzenliyoruz. Kalıcı Konutlar Yolu Üzerindeki Cumhuriyet Mahallesi Kapalı Pazaryeri-Sosyal Yaşam Merkezinde ilk fuarımızı düzenleyeceğiz. Üyelerimizin ve vatandaşlarımızın fuara teveccüh göstermelerini bekliyoruz. Bu fuarda oluşacak olan sinerjiye göre ilerleyen dönemlerde daha kapsamlı fuarlar da düzenleyeceğiz inşallah.
Göreve geldiğimiz dönemde TOBB tarafından başlatılan Nefes Kredisi kampanyasına oda olarak da destek verdik. Üyelerimizin uygun finansa ulaşması için elimizdeki kaynakları sisteme dahil ettik.
Tarım ve Sanayi alanlarındaki girişimlerimizin yanı sıra turizm konusunda da ilimizin üst sıralamalara çıkması için mücadele ediyoruz. Yurt içi ve yurt dışından yatırımcıların ilimizdeki turizm potansiyellerini keşfetmeleri için gerek ikili görüşmeler, gerekse lobi faaliyetleriyle turizm alanlarımıza yatırımcıların ilgisini çekmeye çalışıyoruz. Bu noktada İl Kültür Turizm Müdürlüğümüz ve Sayın Valimiz de azami gayreti bizlerle birlikte sarf ediyorlar.
Sanayi yatırımları noktasında çok fazla sanayi alanımızın olmaması nedeniyle seçici davranmaya, katma değeri yüksek sanayi tesislerini ilimize kazandırmaya gayret ediyoruz. Özellikle Çilimli OSB için sayın Valimizle birlikte Orman Ürünleri Sanayicilerinin ve perakendecilerinin bir arada olabilecekleri bir alan düşündük. Bununla ilgili gerekli toplantı ve bilgilendirmeleri yaparak iş insanlarımızı bu bölgede yer almalarını teşvik ettik. Bu ay sonunda konuyla ilgili nihai açıklamayı sayın valimizle birlikte yapacağız.
Göreve geldiğimizde ilk olarak odamız için swot analizi yaptırdık ve çıkan sonuçlara göre ilk iş olarak iç yapılanmamızda bazı değişikliklere gittik. Personelimizin daha rahat ortamda çalışabilmesi, üye ile olan temasın üst düzeye çıkabilmesi için bazı mimari değişikliklere gittik. Bu değişikliklerden de hayli olumlu sonuçlar aldık.
Odamızda proje ofisi oluşturarak 1 yıllık süreçte 10 adet proje geliştirdik. Marka, Ticaret Bakanlığı ve diğer paydaş kurumlarımızla birlikte bu projelerimizin takibine devam ediyoruz. Projelerimiz kapsamında Düzce Meslek Yüksek Okulumuza 25 adet bilgisayar, 2 Adet CNC cihazı, 3 boyutlu yazıcı gibi malzemeler kazandırdık. Bu atölyelerde şu anda proje kapsamında yaklaşık 300 kişi CNC programla eğitimi alıyor. Programlarımızın devamı da gelecek.
Yine geliştirdiğimiz projelerden bir tanesi de dijital pazarlama eğitimi oldu. Yoğun ilgiyle karşılanan eğitimi de tamamladık. Üyelerimizden çok olumlu geri dönüşler aldık. Bu tür eğitim çalışmalarımıza sıklıkla devam edeceğiz.
Brode üretiminde ülkemizde en güçlü üretim alanına sahip olmamıza rağmen gerekli teveccühü göremiyorduk. Bu sektördeki firmalarımızı bir araya getirerek dernekleşmelerini teşvik ettik ve bir UR-GE projesine dahil ettik. Sektörün sorunlarına ortak adımlarla çözüm aramaları konusunda kendilerine destek oluyoruz.
Yine Brode İmalatçılarımızın nitelikli istihdam konusunda yaşadıkları sıkıntıyı aşabilmeleri için Düzce Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi ile ortak proje geliştirdik. Bu proje ile brode tasarımcıları yetiştirerek sektöre kazandıracağız.
Aynı Meslek Lisemiz ile birlikte Aşçılık alanındaki nitelikli istihdam eksiğini kapatmak amacıyla da Mektepli Kadın Şefleri İmalata Hazırlıyoruz isimli proje geliştirdik. Projelerimiz uygulama aşamasında olup, sonuçlarını da almaya başladık.
Yine Gümüşova Meslek Yüksek Okulu ile ortak olduğumuz bir projede de okulumuzun teknik imkanlarının geliştirilmesi adına çalışmalar yürütüyor, eğitim alanın hemen her alanına nüfuz etmeye gayret ediyoruz.
Bu projelerimizin dışında Düzce Valiliği, Düzce Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Yunanistan İhracatçılar Birliği, Muş Ticaret ve Sanayi Odası, Ankara Sanayi Odası, Trabzon Ticaret Borsası ve Akçakoca Halk Eğitim Merkezi'nin hazırladığı projelerde Proje Ortağı sıfatıyla yer alarak toplamda 8 ayrı projeye katkı veriyoruz.
Proje ortağı olduğumuz ve Ankara Sanayi Odası'nın gerçekleştirdiği proje 1 Nisan 2019 itibariyle başladı. Bu projede İspanya Odaları ile kapasite geliştirme ve karşılıklı iyi uygulamaların paylaşılması faaliyetleri olacak.
Odamız bünyesinde faaliyette olan Proje Ofisimiz çeşitli konularda odamıza ve üyelerimize katkı sağlayabilecek ulusal ve uluslar arası düzeydeki projelerin taranmasına ve başvuru hazırlıklarına devam etmektedir.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde akredite oda olma özellikleri var. Akreditasyonda sınıf atlamak, TOBB ve kamu desteklerinden daha fazla faydalanabilmek için de bazı kriterlerin yerine getirilmesi gerekiyor. Oda olarak ilk hedefimiz B grubuna geçmek olacak. Bunun için de personelimizle birlikte yoğun çalışmalarımıza başladık. Sene sonunda inşallah akreditasyon seviyemizi bir üst sınıfa taşımış olacağız.
Çeşitli platformlarda sıklıkla dile getirdiğimiz üzere ilgili bakanlık ve kurumlardan bazı konularda taleplerimiz oldu. Jandarma Uzman Okulu açılması, İlimizin Savunma Sanayi'nde pilot bölge yapılması, ilgili alanlarda yasal düzenlemelerin yapılması, Tıbbi Aromatik Bitki ve Organik Tarım OSB kurulması, ilgili ürünlerin yetiştiriciliğine teşvik sağlanması, Mevcut Organize Sanayi Bölgelerinin iyileştirilip sanayi yatırımlarının güçlendirilmesi, bu sayede 15.000 ek istihdam alanı oluşturulması, Bölgesel Fuar alanı kurulabilmesi için kamu arazilerinden uygun olan bölgeye yer tahsisi yapılması.
Yeni dönemde oluşan uyumlu çalışma ortamını en olumlu şekilde değerlendirmek istiyoruz. Meclis ve Komite üyelerimizin yönetime katılmasını, bizler için itici güç olmalarını istiyoruz. Her konuya yetişemeyebiliriz. Ekip olarak çalışırsak daha çok soruna temas eder, daha fazla üyemize menfaat sağlarız. Bugüne kadar geniş ekibimizin yapmış oldukları katkılar için kendilerine teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verdi.
Tuncay Şahin'in ardından kürsüye çıkan Düzce TSO Meclis Başkanı Ahmet Dertli, 500'ü aşkın programda yer alınmasının önemine işaret ederek; "1 Nisan 2018’de yapılan seçimlerle birlikte başladığımız bu yolculukta odamızın da 60. Yılına denk gelen 1. Yıl toplantısı vesilesiyle siz değerli meclis üyelerimizi, kadın ve genç girişimciler kurullarımızı ve basın mensuplarımızı saygıyla selamlıyorum. Bugün burada hem 1 yıllık çalışmalarımızı sizlere aktarmak hem de önümüzdeki günlerde Düzce Teknopark’ta gerçekleştireceğimiz 60. Yıl kutlamamızla birlikte gireceğimiz yeni dönemin heyecanını sizlerle paylaşmak üzere bir araya geldik.
1 yıl içerisinde başkanımızın da belirttiği üzere 500’ün üzerinde etkinlikte oda olarak yer aldık. Bu çok ciddi ve büyük bir rakam. Odamızın azalan prestijini düzeltmek, mevcut seviyesinin üstüne çıkarmak için tüm kademelerimizle mücadeleye giriştik. Geldiğimiz noktada bunu bir nebze olsun başarmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu başarıda başta Yönetim Kurulu Başkanımız Tuncay Şahin olmak üzere, meclis üyelerimiz, komite üyelerimiz, 11 komisyonumuz ve personelimizin de önemli katkıları yer alıyor. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.
Ulusal düzeyde geliştirdiğimiz projelerimiz, üye odaklı hizmet standartlarımızı yenilememiz ve geliştirmemiz, bölge odaları ile olan sıcak temaslarımız sayesinde ilerlettiğimiz diyalog ortamımız, Düzce Üniversitesi’yle yapmış olduğumuz ikili çalışmalarla kamu-üniversite-sanayi işbirliğini olgunlaştırmamız bir yıl içerisinde yaptığımız çalışmalardan sadece birkaçı.
Bu güne kadar olduğu gibi bu günden sonra da yönetimimizin rahat çalışabilmesi, temsil ve icraat noktasında rahat kararlar alabilmesi için koordineli olarak çalışmalarımız devam edeceğiz.
Odamız şu an akreditasyon seviyelendirmesinde C grubunda. Yönetim kurulumuzun önce B daha sonra da A grubuna ulaşma idealine elimizden gelen katkıyı vereceğiz. Düzce TSO Meclisi olarak, odak noktamız üye memnuniyeti. Bunu sağlamanın yolu da kalite standartlarını en üst seviyeye taşımak.
19 Nisan 2019 Cuma günü saat 14:30’da Düzce Teknopark’ta 60. Yıl kutlamamızı gerçekleştireceğiz. Yine 26 Nisan’da Topuk Yaylasında bölge odalarımızla bir araya geleceğiz. 2-5 Mayıs 2019 tarihlerinde ise Düzce’de ilk kez fuar organizasyonu gerçekleştireceğiz.
Dolu dolu bir Nisan ayı bizleri bekliyor. Siz değerli üyelerimizin organizasyonlarımızda bizleri yalnız bırakmamanızı rica ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

SEÇ SİGORTA LOGO SON
Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Şeker Oto Kiralama

TÜM KATEGORİLER

  1. Güncel
  2. Siyaset
  3. Ekonomi ve İş Dünyası
  4. Eğitim
  5. Asayiş
  6. Sağlık
  7. Spor
  8. Sektörel
  9. Kültür Sanat
Düzce Arti Dergisi, Yaşadığınız Kentteki Herşeyin Bir Fazlası.