14 Ekim Dünya Standartlar Gününü kutluyor, üretici, sanayici, iş adamı ve tüm ekonomi aktörlerine başarılar diliyorum.
Küreselleşme ve evrensel ticari kurallar dünya ticaretinde bizi belirli normlara mecbur ediyor. Özellikle teknik altyapı düzenlemeleri olan standartlara ticari uyum, işbirliği, tanımlanmış ortak kurallar ve karşılıklı yarar gibi özellikler dolayısıyla dikkat etmemiz gerekiyor.
Bugün standartlar ve belgelendirme hizmetleriyle birlikte dünya tek test, tek belge anlayışına doğru gidiyor ve üretim/tüketim biçimlerinde büyük bir entegrasyon yaşanıyor.
Modern dünya ile ticarette entegre olmak isteyen veticarette evrensel kurallara göre hareket eden ülkemiz küresel düzeyde bir ekonomik etkinliği hedeflemektedir.
Dördüncü Sanayi Devrimi sürecini yakalamayı, yenilikçi, yeşil ve yüksek katma değerli üretim anlayışını hakim kılmayı hedeflerken, standartların bu hedefin en önemli parçalarından olduğunu unutmamak gerekir.
Bilgi ve teknoloji transferini, çevreci üretimi, üretim süreçlerini geliştirmeyi, kaliteli ve güvenli üretim ve tüketimi hedefleyen standartlar ekonomimizdeki nitelik gelişimine de büyük katkı sağlayacaktır.
Uluslararası Standardizasyon Teşkilatı (ISO) tarafından 14 Ekim dünya Standartlar Gününün bu yıl ki temasının Standartlar sayesinde daha akıllı şehirler olarak belirlenmesi yaşadığımız mekanlarda sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel açılardan farkındalık sağlayacaktır.
Standartların şehirlerin güvenliğine, refaha, çevreci yaşama ve ulaşabilirliğe katkı sağlayacağına, özellikle planlama ve politika açısından bu hususun göz önünde bulundurulması gerektiğine inanıyorum.
Bugün küresel ekonomide büyük bir başarı elde eden, evrensel düzeyde üretim ve ticaret becerisine sahip olan, ülkemizi dünyanın 16. Büyük ekonomisi yapan üretici, sanayici ve iş adamlarımızın standartlar konusunda göstereceği hassasiyetle daha büyük başarılar elde edeceği kanaatindeyim.
Standartlar üretici ve sanayicimizi daha rekabetçi yapacak, ürün ve hizmetlerimizin ve markalarımızın dünyanın her yerinde tanınmasını sağlayacaktır.
2016 yılında yayınlanan ülkemizin ilk Ulusal Standardizasyon Strateji Belgesi ve Eylem Planının önümüzdeki dönemde standardizasyonla ilgili çalışma ve politikalarda bize yol göstereceğine inanıyorum.
Biz de önümüzdeki dönemde Türk Standartları Enstitüsü (TSE) aracılığıyla standartları ülke gündemine daha fazla taşımaya ve bu konuda farkındalık oluşturmaya çalışacak, TSEnin etkinliğini artırmak için de gayretlerimizi sürdüreceğiz.
14 Ekim Dünya Standartlar Gününü kutluyor, üretici, sanayici, iş adamı ve tüm ekonomi aktörlerine başarılar diliyorum.
TÜM KATEGORİLER