Bölgesel Kalkınma Odaklı Çalışmaların Tanıtım Programında Düzce Valisi ve Düzce İl Genel Meclis Başkanı ile Bazı Belediye Meclis Üyeleri Düzce Üniversitesine Konuk Oldu
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Üniversitesinin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında çevre ve sağlık alanlarında yapılan çalışmalara yönelik tanıtım programlarında bu kez, Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve İl Genel Meclis Üyeleriyle bir araya geldi.
Rektörlük Çalıştay Salonunda gerçekleştirilen programa; Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce İl Genel Meclis Başkanı Dursun Çakır, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, İl Genel Meclis Üyeleri Ayfer Yılmaz, Çiğdem Günal ve Sema Çelebi ile Genel Sekreter Hasan Sadi Ateş ve öğretim üyeleri katıldı.
Düzce Üniversitesinin başarıları, girişimcilik faaliyetleri ve bilimsel projelerinden bahsederek konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Üniversitenin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesine başvuru süreci ve gerçekleştirilen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Rektör Çakar, Yükseköğretim Kurulu ve Kalkınma Bakanlığının başlattığı Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesinde Düzce Üniversitesinin, birçok üniversiteyi geride bırakarak sağlık ve çevre alanında desteklenme başarısı gösterdiğine dikkat çekti. Proje kapsamında beş yıl için 40-45 milyon TLlik kaynak aktarımı söz konusu olacağını belirten Prof. Dr. Çakar, projeyi bölgenin hizmetine sunabilmek için kurumlar arası işbirliğinin önemini dile getirdi.
Öğretim üyeleriyle yapılan toplantılar sonucunda, bölgenin hem ekonomik hem sosyal kalkınmasına yönelik 60a yakın proje önerisinin ortaya çıktığını söyleyen Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar; çevre konusunda Tarımsal Atıkların Endüstriye Geri Kazanımı, sağlık konusunda ise Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp alanının belirlendiğini sözlerine ekledi.
Tarımsal Atıkların Endüstriye Geri Kazanımı alanında, bölgede yetiştirilen tarım ürünlerinin sadece içinin değil, atıklarının değerlendirileceğini ifade eden Rektör Çakar, böylelikle tarım ürünlerinin ekonomik değerinin ikiye katlanacağına vurgu yaptı.
Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp alanında ise fitoterapi, apiterapi ve akupunktur gibi birçok uygulamayla ülkemizdeki bu alandaki boşluğu kapatmaya çalışacaklarını dillendiren Prof. Dr. Çakar, otellerin bir bölümünde veya köylerde hekimlerin denetiminde sağlık turizmi tesislerinin kurulabileceğine işaret etti. Bu alanda Merkez kurma çalışmalarının sürdüğünü de belirten Düzce Üniversitesi Rektörü, üç yıl içerisinde tüm turizm firmalarının, otel çalışanlarının, çiftçilerin eğitileceğini ve uzmanlık alanlarının belirleneceğinin altını çizdi.
Bölgenin endemik bitki çeşitliliği açısından zengin olduğunu belirten Rektör Çakar, birçok bitkinin ilaçların ham maddesini oluşturduğunu söyleyerek bu alanda da bitkilerin değerlendirileceğine dikkat çekti. Projenin; turizmcilerden çiftçilere, hekimlerden sanayicilere kadar birçok kişiye yeni fırsatlar sunacağını dile getiren Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, katılımcılara destekleri için teşekkür etti.
Düzce Valisi Zülkif Dağlı yaptığı konuşmasında, proje çalışmalarının hekimler kontrolünde olmasının önemine değinerek Düzce Üniversitesinin, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamındaki çalışmalarının Türkiyeye örnek olacağı vurgusunda bulundu
TÜM KATEGORİLER