Düzce Üniversitesi Rektörü TRT Radyo 1deki Bilal Eren'le Dijital Hayat Programına Konuk Oldu
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, TRT Radyo 1'de canlı olarak yayınlanan "Bilal Eren'le Dijital Hayat" programına konuk oldu.
Türksat sponsorluğunda Düzce Üniversitesi Rektörlük binasında gerçekleşen programda Bilal Eren, Düzce Üniversitesi Merkez kampüsünün ve fiziksel mekanlarının kendisini etkilediğini dile getirerek sözü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakara bıraktı. 2006 yılında kurulan Düzce Üniversitesinin, 3 Fakülteden 14 Fakülteye, 4 bin öğrenciden 33 bin öğrenciye, 30 milyon TL bütçeden 210 milyon TL bütçeye ulaştığını ifade eden Rektör Çakar, kaynakları doğru bir şekilde kullanarak nitelikli ve hızlı bir büyüme gerçekleştirdiklerine vurgu yaptı.
Büyüme sürecinde devletin tahsis ettiği kaynakların yanında Kalkınma Bakanlığı, MARKA ve TÜBİTAK gibi kuruluşların desteklerini de yerinde kullandıklarını söyleyen Prof. Dr. Çakar, 3. basamak sağlık hizmeti veren Düzce Üniversitesi Hastanesinin de önemli sinerji oluşturduğuna işaret etti.
Kendisiyle aynı tarihte kurulan üniversiteler arasında birinci sırada bulunan Düzce Üniversitesinin, dünyadaki 40 bin üniversite arasında da ilk 2 bin içerisinde yer aldığını dillendiren Çakar, sıralamalardaki yerlerini sürekli yükselttiklerini sözlerine ekledi. Düzce Üniversitesinin coğrafi konum avantajı bulunduğunu da belirten Rektör Çakar, İstanbul ve Ankaranın tam ortasında bulunan Düzce Üniversitesine, öğrencilerin yüzde 90ının il dışından geldiği değerlendirmesinde bulundu.
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar; projeleriyle bölgenin sorunlarına çözüm getiren Düzce Üniversitesinin, YÖK ve Kalkınma Bakanlığının başlattığı Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Proje çağrısına başvurduğunu ve 5 pilot üniversite arasına seçilme başarısı gösterdiğine dikkat çekti. İhtisaslaşma alanları olarak sağlık ve çevreyi seçen Düzce Üniversitesinin, sağlık konusunda Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp alanında ihtisaslaşma faaliyetleri yürüttüğünü dile getiren Rektör Çakar, tıbbi bitki yetiştiriciliği, arıcılık, tıbbi mantar yetiştiriciliği ve geleneksel tıp uygulamalarından oluşan kalkınma modeli hakkında bilgiler verdi. Bölgenin tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği açısından son derece elverişli olduğunun altını çizen Çakar, 250 dekar alanda 7 tıbbi bitkinin hasat edildiği bilgisini paylaştı. Çiftçilerin ürettiği bitkilerin Ar-Gesini yaptıklarını ifade eden Prof. Dr. Çakar, çiftçilerin bu bitkileri satabilecekleri firmalarla iş birliği anlaşmaları imzaladıklarını da sözlerine ekledi.
Geleneksel ve tamamlayıcı tıpta, kalite ve standardizasyonun oluşturulması gerektiğini vurgulayan Rektör Çakar, daha sonra Düzce Üniversitesinin çevre konusundaki çalışmalarından bahsetti. Tarımsal atıkların endüstriye geri kazanımı alanında çalıştıklarını ifade eden Çakar, fındık kabuğundan nano selülöz, kanser ilacı ham maddesi ve kompozit malzeme üretme aşamasında olduklarını belirterek bu ürünlerin ticarileşme potansiyellerinin yüksek olduğunu kaydetti.
Programın son bölümünde ise teknoloji konusuna değinen Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, TRT Radyo 1i Düzce Üniversitesini ağırladıkları için mutluluk duyduğunu ifade etti.
TÜM KATEGORİLER