Arıcılık sezonun başlamasıyla birlikte apiturizme kapılarını açan Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezine (DAGEM), başta İstanbul olmak üzere yakın illerden ziyaretler başladı.
Arıcılık sezonun başlamasıyla birlikte apiturizme kapılarını açan Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezine (DAGEM), başta İstanbul olmak üzere yakın illerden ziyaretler başladı.
Önce İstanbul Özel Ay Okullarından 50 kişilik bir grup, arkasından MaçkaOrtaöğretim Okullarından öğrenci, öğretmen ve velilerden oluşan 40 kişilik bir grup ve son olarak Zonguldak Ereğliden arıcı ve çiftçilerden oluşan bir grup, turizm şirketleri aracılığı ile DAGEMe ziyaretler düzenledi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan DAGEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Meral Kekeçoğlu, son yıllarda toplumun arıya bakış açısının değiştiğini vearının bal yapmaktan öte çevre ve toplum için ne kadar önemli olduğunun farkına varıldığını ifade etti. Özellikle son iki yıldır ilk ve ortaöğretim okullarında öğretmenler ve öğrencilerin bal arıları ile ilgili projelere ağırlık verdiğini belirten Kekeçoğlu, bu noktada DAGEMeorta öğretim okullarından sıklıkla grup ziyaretleri gerçekleştirildiğini söyledi.
Bu yıl ziyaretlerin turizm şirketleri aracılığı ile yapıldığına işaret eden Düzce Üniversitesi öğretim üyesi,günübirlik yapılan ziyaretlerde katılımcıların; kısa bir eğitim aldıktan sonra arıları hem kovan içerisinde, hem de laboratuvarda mikroskop altında incelediğini, ballı bitkilerin dikimi ve ballı-propolisli sabun yapımı gibi hususlarda DAGEMin konusunda uzman personellerinden eğitimler alarak bilimsel içerikli ve eğlenceli bir gün geçirdiklerini sözlerine ekledi.
Bu ziyaretlerin;Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi kapsamında apiturizmi yaygınlaştırmaya çalıştıklarıbu dönemdekendilerine hem yeni fikirler, hem de yeni işbirlikleri kurma şansı verdiğini dile getiren DAGEM MüdürüMeral Kekeçoğlu, gelen turizm firmaları ile apiturizmi yaygınlaştırmaya yönelik yeni anlaşmalar yaparak, bölgesel kalkınma amaçlı yeni bir sektör oluşturmayı hedeflediklerine dikkat çekti.
Dr. Öğr. Üyesi Meral Kekeçoğlu, Artık apiturizm, hem doğa turizmi ve hem de sağlık turizmi kavramlarının yanında Düzce için de yeni bir sektör olarak yerini alacak. Düzce doğal güzellikleri, şelaleleri ve gen kaynakları ile turizm açısından son derece avantajlı bir konumdadır. Bu nedenle özellikle apiterapinin de içerisinde yer aldığı sağlık turizmi açısından mutlaka değerlendirilmesi gerekmektedir. DAGEM olarak Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi kapsamındaapiterapi ve apiturizm faaliyetlerini yaygınlaştırma çalışmalarımıza başladık. Çok yakında KOAHve astım hastalarının ormandaki kovan havasında şifa bulması için gerekli çalışmalarımızı da tamamlamış olacağız. şeklinde konuştu.
TÜM KATEGORİLER