Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, 2018-2019 Akademik Yılına başlamanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. dedi.
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, 2018-2019 Akademik Yılına başlamanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. dedi.
Kurulduğu 2006 yılından bu yana, nitelikli eğitim-öğretim faaliyetleri, katma değerli bilimsel çalışmaları ve bölgesel kalkınmaya katkıları ile çalışmalarını sürekli geliştiren Düzce Üniversitesi olarak, 2018-2019 Akademik Yılına başlamanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz.
Bilim için bilim değil, toplum için bilim anlayışını ilke edinen Üniversitemiz, sürekli geliştirdiği; fiziksel alt yapısı, teknolojik olanaklara sahip derslik ve laboratuvarları, modern spor tesisleri, donanımlı akademik kadrosuyla öğrencilerine ve diğer paydaşlarına en iyi hizmet kalitesini sunmaya devam edecektir.
14 Fakültesi, 4 Enstitüsü, 2 Yüksekokulu, 10 Meslek Yüksekokulu, Araştırma ve Uygulama Hastanesi, birçok bilimsel araştırma merkezi, 33 bine yakın öğrencisi ve 2500 çalışanıyla Üniversitemiz, bir yükseköğretim kurumundan daha da öte bir bilim ve teknoloji merkezi haline gelmiştir.
Kuruluşunun üzerinden henüz 12 yıl gibi kısa bir süre geçmesine rağmen Üniversitemiz, sayısız başarılara imza atmıştır. Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırmasında öğrenci memnuniyeti endeksinde A+ üniversite olarak açıklanan Üniversitemiz, Akademik Teşvik Sıralamasında da (DÜS-2018) 108 devlet üniversitesi arasından 19. sırada yer almıştır. URAP kapsamında yayınlanan Devlet Üniversiteleri Genel Sıralamasında ve Tüm Üniversiteler Sıralamasında her yıl bir önceki yıla göre daha üst basamaklarda yer alan Üniversitemiz, birçok köklü üniversitenin bulunduğu bu sıralamalarda en iyi ilk 50 üniversite arasında yer alma başarısı göstermiştir. TÜBİTAK tarafından açıklanan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksine de dahil olma başarısı gösteren Üniversitemiz, yine ilk 50 üniversite arasında yer alarak bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliğinde de başarılı olduğunu kanıtlamıştır.
Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması projesi kapsamında ülkemizdeki 5 pilot üniversite arasına seçilen ve desteklenen Üniversitemiz, sağlık ve çevre alanlarında ihtisaslaşma faaliyetleri ile çalışmalarını yoğunlaştırmıştır. Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp ile Tarımsal Atıkların Endüstriye Geri Kazanımı alanlarında stratejik faaliyetler yürüten Üniversitemiz, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, arıcılık ve tıbbi mantar ekimi çalışmalarını bölge çiftçileri ile gerçekleştirerek ilk hasadın mutluluğunu yaşamıştır. Buradaki temel amacımız, Düzcenin Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp alanında bir cazibe merkezi olmasını sağlamaktır. Yine aynı program kapsamında Tarımsal Atıkların Endüstriye Geri Kazanımı alanındaki çalışmalarla, katma değerli ürünler üretmeyi hedefleyen Üniversitemiz, ilimizin ve bölgemizin kalkınmasında öncü rol üstlenmeyi sürdürecektir.
Üniversitemiz, ilimizdeki tüm kesimlerle ile iş birliği içerisinde, şehir-üniversite bütünleşmesi ve bölgesel kalkınma için her türlü desteği vermeye hazırdır.
Kurumumuzun bugünlere ulaşmasında ve bu önemli başarıların kazanılmasında; büyük emek ve özveriyle çalışan, iş ahlakı ve çalışma barışındanbir nebze ayrılmayan akademik ve idari personelimizin katkısı çok büyüktür. Siz değerli mensuplarımızın, yeni eğitim-öğretim yılında da aynı heyecan ve azimle, ülkemizin gelişmesi için fedakarca çalışacağınıza inanıyor, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılının, öğrencilerimize, çalışanlarımıza, tüm eğitim camiasına ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.
Prof. Dr. Nigar DEMİRCAN ÇAKAR
Düzce Üniversitesi Rektörü
TÜM KATEGORİLER