Düzce Üniversitesi 15 Temmuz Şehitlerini Rahmetle ve Minnetle Andı
Düzce Üniversitesi; demokrasimizi, devletimizin varlığını ve bütünlüğünü hedef alan 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan kahraman vatan evlatlarını anmak amacıyla anlamlı bir program düzenledi.
İstiklal Konferans Salonunda düzenlenen 15 Temmuz 2016 Şehitleri Anma Programına; Düzce Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Diyanet İşleri Başkanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Karagöz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Ayışığı, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Ataoğlu, Düzce İl Müftüsü Selami Emen, davetli konuklar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Düzce Üniversitesi programda; 15 Temmuz 2016 günü devlet ve millet düşmanlarına karşı kahramanca savaşırken şehit düşen Düzceli Emniyet Müdürü Ufuk Baysanın babası Ramazan Baysan ve annesi Hanife Baysanı da ağırladı.
Programın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde bir araya geldiklerini belirterek millet ve devlet olarak çok zor bir süreçten geçtiğimizi ifade etti. Düzce Üniversitesinde ve ülkemizin diğer kamu kurumlarında sinsi planların uygulandığını dile getiren Rektör Çakar, Düzce Üniversitesine ve ülkemize düşen en önemli görevin, takiye ve gizlilikle yoğrulmuş bu örgütün gerçek yüzünü uluslararası camiaya anlatmak olduğunu sözlerine ekledi. Milletimizle gurur duymamızı gerektiren bir gece yaşadıklarına işaret eden Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, milletimize olan inancın bin kat daha arttığını söyleyerek 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle andı.
Programda konuşan Düzce Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, Düzce Üniversitesinin düzenlediği bu anlamlı programda bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Din kisvesi adı altındaki bir örgütün gizli bir plan içerisinde devleti nasıl ele geçirmek istediğini 15 Temmuz darbe girişimiyle öğrendiğimizi ifade etti. Bu hain örgütün, milletimizin demokrasiye olan inancı ve direnme gücü karşısında yenilgiye uğradığını söyleyen Bağcı, bu tür girişimlerin önüne geçebilmek için toplum olarak bilinçlenmemiz gerektiğini belirterek vatan için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle andı.
Düzce İl Müftüsü Selami Emen tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ve sonrasında Dursun Ali Erzincanlının 30 Kuş adlı şiirinin video gösterimi ile devam eden programda, darbelerin çeşitli yönlerden incelendiği bir panel gerçekleştirildi.
Panelin moderatörlüğünü yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, her darbenin farklı özellikleri olduğunu ve bu olayı tarihe not düşmek için farklı açılardan tahlil edeceklerini dillendirerek sözü konuşmacılara bıraktı.
Panelin ilk konuşmacısı olan Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Ataoğlu, Kişilik ve Terör konulu sunumunda klinik gözlemler eşliğinde terör gruplarının kişilik özelliklerini tahlil etti. Terör gruplarının kendi benliklerinden vazgeçip kendini başka birilerine adadığına dikkat çeken Prof. Dr. Ataoğlu, bu kişilerin temel benlik algısındaki güvensizliği bastırmak için kendi benliklerini yok ederek bir başkasını model aldığını ve sonunda model aldıkları sadist insana dönüştükleri bilgisini paylaştı.
Programın bir diğer konuşmacısı olan Diyanet İşleri Başkanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Karagöz, Ülkemizi 15 Temmuz Sürecine Getiren Dini Değerlerin İstismarı ve Din Algısına Verdiği Zarar başlıklı bir konuşma yaptı. Bu terör örgütünün kuruluşu ve günümüze kadar nasıl geldiğiyle ilgili tespitlerde bulunan Prof. Dr. Karagöz, Fetullah Gülene ait vaazlar ve yazılar incelendiğinde bu örgütün açık ve gizli amaçları olduğunu ifade etti. Eğitim ve din hizmetleri gibi açık amaçları olan örgütün, asıl ve gizli amacının ise devleti ele geçirmek ve yeni bir din ikdas etmek olduğunun altını çizen Prof. Dr. İsmail Karagöz, Fetullah Gülenin takiyeyi işletmek ve amaçlarına ulaşmak için dini değerleri istismar ettiği değerlendirmesinde bulundu.
Programın son konuşmacısı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Ayışığı, Bir Darbe Analizi: 31 Mart 1909dan 15 Temmuz 2016ya başlıklı sunumunda, yakın tarihimizin birçok darbeye ve müdahale girişimine sahne olduğunu belirtti. II. Abdülhamitin tahtan indirilmesi süreciyle ilgili bilgiler aktararak sözlerine başlayan Prof. Dr. Ayışığı, Şehit Ömer Halisdemirin darbecilere direnmesinin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın halkı meydanlara davet eden çıkışının 15 Temmuzun kırılma noktası olduğunu kaydetti. Tüm darbelerin arkasında dış mihraklar olduğunu söyleyen davetli konuşmacı, halkımızın destansı direnişinin 15 Temmuz kalkışmasını önlediğini vurgulayarak Tüm şehitlerimizin aziz ruhları şad olsun. Vatan sizlere minnettar. diyerek sözlerini sonlandırdı.
Programın sonunda Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar tarafından; 15 Temmuz hain darbe girişiminde vatanımızı koruyan ve bu uğurda canını feda eden Düzceli kahraman şehidimiz Ufuk Baysan adına ailesine ve programa katkı sağlayanlara plaketleri takdim edildi.
TÜM KATEGORİLER